Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
kokosowy pudding z nasion chia, z dodatkiem musu czekoladowego z avocado.

Składniki

2 łyżka nasiona chia
1 szklanka mleko kokosowe
1 łyżka miód/ksylitol/stewia
1 szt. avocado
2 łyżka kakao gorzkie
50 g odżywka białkowa
1 szt. banan

Opis wykonania

Nasiona chia wsypujemy do garnka z grubym dnem. Dodajemy mleko kokosowe i gotujemy na małym ogniu ok 5-8 min. Mieszamy z miodem (lub inną substancją słodzącą - ksylitol, stewia).
Odstawiamy do ostygnięcia.
Avocado i banana obieramy i wkładamy miąższ do miski. Dodajemy kakao i odżywkę białkową. Całość blendujemy.

Do pucharka na desery wkładamy porcję puddingu. Na górę dajemy mus czekoladowy.
Można całość udekorować dowolnym owocem (banan, brzoskwinia)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych