Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pudding chia, dzięki dużej zawartości błonnika, potrafi nasycić na kilka godzin. Wersja z lekko kwaśną warstwą musu z kiwi i szpinaku jest pyszna! Przygotuj pyszny deser z chia!

Składniki

2 łyżka nasiona chia
200 ml mleko kokosowe
1 łyżka miód
250 ml jogurt naturalny
2 szt. kiwi
1/2 szt. banan
1 garść szpinak
1 łyżeczka młody jęczmień
1/2 szklanka ulubione bakalie (u mnie pestki dyni, słonecznik, wiórki kokosowe
plasterki kiwi i płatki kokosowe

Opis wykonania

Mleko połączyć z miodem i nasionami chia. Dobrze wymieszać, po czym wstawić do lodówki na 15 minut i ponownie wymieszać. Kiwi, banana i szpinak zmiksować, dodać młody jęczmień (opcjonalnie) i ewentualnie odrobinę wody do rozrzedzenia. W szklankach na spodzie wsypać musli, wylać po połowie jogurtu, na to wyłożyć pudding chia i mus z kiwi. Udekorować plasterkiem kiwi i płatkami kokosowymi (opcjonalnie). Wstawić do lodówki na około 30 minut. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Ciekawe połączenie - kiwi i kokos. Polecam!