Pulpety z indyka
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
½ kg mielonego mięsa z indyka
1 jajko
1 szczypiorek
1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka musztardy miodowej
2 łyżki mąki
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Pulpety z indyka
Pulpety z indyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso wymieszaj z pietruszką, szczypiorkiem, jajkiem, bułką tartą, musztardą, solą i pieprzem.
Mokrymi dłońmi uformuj kulki, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Komentarze