Racuszki kokosowe

2 porcje
15 min
Łatwe
Racuszki kokosowe, to idealne rozwiązanie na słodkie śniadanie albo deser.
Składniki
3 szt. białko jajka
2 łyżka mąka owsiana
7 łyżeczka wiórki kokosowe
1 łyżeczka ksylitol
1 szczypta proszek do pieczenia
1 szt. serek mascarpone
1 szt. gruszka
200 g borówki
Racuszki kokosowe
Racuszki kokosowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Białka z ksylitolem ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy wiórki kokosowe i mąkę. Wszystko miksujemy. Z uzyskanej masy smażymy racuszki. Ze składników wychodzi porcja widoczna na zdjęciu.
Na górę placuszków nakładamy po łyżeczce serka mascarpone, pokrojoną w kostkę gruszkę i borówki.
Komentarze