Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Racuszki kokosowe, to idealne rozwiązanie na słodkie śniadanie albo deser.

Składniki

3 szt. białko jajka
2 łyżka mąka owsiana
7 łyżeczka wiórki kokosowe
1 łyżeczka ksylitol
1 szczypta proszek do pieczenia
1 szt. serek mascarpone
1 szt. gruszka
200 g borówki

Opis wykonania

Białka z ksylitolem ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy wiórki kokosowe i mąkę. Wszystko miksujemy. Z uzyskanej masy smażymy racuszki. Ze składników wychodzi porcja widoczna na zdjęciu. Na górę placuszków nakładamy po łyżeczce serka mascarpone, pokrojoną w kostkę gruszkę i borówki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy