

Ravioli z soku jabłkowego z nadzieniem z serka mascarpone z sosem borówkowym.
250 ml soku jabłkowego, gałązkę mięty, agar i jedną łyżeczkę soku z cytryny mieszamy dokładnie razem ze sobą i doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu płynu usuwamy miętę a całość przecedzamy przez bardzo drobne sitko, wylewamy na blachę w taki sposób aby płyn rozlał się i utworzył cienką taflę na dnie blachy. Blachę z płynem wkładamy do lodówki i pozostawiamy tak długo aż całość się zetnie na żel. Mascarpone, miód, startą skórkę z cytryny, posiekane liście mięty i 30 ml soku jabłkowego mieszamy razem ze sobą, przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki. Pozostały sok wlewamy do rondelka, dodajemy borówki, pokrojone w kostkę jabłko i całość gotujemy tak długo aż borówki i jabłko się rozpadną. Całość miksujemy blenderem i odparowujemy do momentu aż uzyskamy mus. Żel wyciągamy z lodówki i kroimy na jednakowej wielkości kwadraty, a następnie na połowę z nich nakładamy po łyżeczce kremu i przykrywamy drugą galaretką. Tak przygotowane ravioli serwujemy na musie z borówek i jabłka z dodatkiem liści świeżej mięty i świeżymi borówkami