Rolada z marchewki z twarożkiem
5 porcje
30 min
Łatwe
Pyszna rolada, idealna na śniadanie, mimo, że przygotowanie jest troszkę czasochłonne, to jest prosta w wykonaniu i naprawdę smaczna.
Składniki
50 dkg starta marchewka
4 szt. jaja
5 dkg masło
1 łyżeczka ostra musztarda
15 dkg twaróg
2 łyżka jogurt naturalny
szczypiorek
6 szt. rzodkiewka
1 łyżeczka cukier
sól, pieprz, szczypta chili
Rolada marchewkowa z twarożkiem
Rolada marchewkowa z twarożkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marchew poddusić na maśle, dodać sól, cukier, chili, dusić 10 min, na koniec dodać musztardę i ostudzić. Do wystudzonej marchewki dodać żółtka, a białka ubić na pianę, delikatnie połączyć, wylać na blachę (ja piekę w prostokątnej tortownicy), piec 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu nakryć ściereczką. Masa serowa: Twaróg wymieszać z jogurtem, pokrojonymi drobno rzodkiewkami i szczypiorkiem, doprawić, wyłożyć na placek marchewkowy, zwinąć w roladę, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki.
Komentarze