Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna rolada, idealna na śniadanie, mimo, że przygotowanie jest troszkę czasochłonne, to jest prosta w wykonaniu i naprawdę smaczna.

Składniki

50 dkg starta marchewka
4 szt. jaja
5 dkg masło
1 łyżeczka ostra musztarda
15 dkg twaróg
2 łyżka jogurt naturalny
szczypiorek
6 szt. rzodkiewka
1 łyżeczka cukier
sól, pieprz, szczypta chili

Opis wykonania

Marchew poddusić na maśle, dodać sól, cukier, chili, dusić 10 min, na koniec dodać musztardę i ostudzić. Do wystudzonej marchewki dodać żółtka, a białka ubić na pianę, delikatnie połączyć, wylać na blachę (ja piekę w prostokątnej tortownicy), piec 20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu nakryć ściereczką. Masa serowa: Twaróg wymieszać z jogurtem, pokrojonymi drobno rzodkiewkami i szczypiorkiem, doprawić, wyłożyć na placek marchewkowy, zwinąć w roladę, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć do lodówki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych