Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem

Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 4)


Do tej potrawy użyjesz:
Danie, które świetnie smakuje, a do tego przygotujesz je w mgnieniu oka. Świetnie sprawdzi się jako szybka kolacja, przekąska na imprezie czy pyszna propozycja na drugie śniadanie w pracy.

Składniki

2 szt. - tortilli pszennych lub kukurydzianych
- serek naturalny
1 garść - liści szpinaku
200 g - łososia
Sos:
0,5 kubka - koperku świeżego
2 łyżki - oliwy z oliwek
1 łyżka - wody
1 łyżka - soku z cytryny

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
485.5 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
31.2 g
Białko
4.7 g
Sól
3.8 g

Opis wykonania

Tortille posmaruj serkiem naturalnym, ułóż na nich świeże liście szpinaku, następnie plastry wędzonego łososia. Tortille zwiń w rulon, pokrój w ok. 2–3 cm odcinki. Ułóż na talerzu.

W przystawce blendera z nożami tnącymi zmiksuj koperek, oliwę, wodę i sok cytrynowy.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Roladki polej tak przygotowanym sosem.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Idealna pozycja na śniadanie. Dip wyszedł mi trochę kwaśny, ale nadal smaczny :)
Marta
Kladyka spotkań ze znajomymi, super :)
Magda
Idealny przepis na imprezę
Radosław
Te danie to prawdziwa uczta dla podniebienia!"