Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem
2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 4)
Danie, które świetnie smakuje, a do tego przygotujesz je w mgnieniu oka. Świetnie sprawdzi się jako szybka kolacja, przekąska na imprezie czy pyszna propozycja na drugie śniadanie w pracy.
Składniki
2 szt. - tortilli pszennych lub kukurydzianych
- serek naturalny
1 garść - liści szpinaku
200 g - łososia
Sos:
0,5 kubka - koperku świeżego
2 łyżki - oliwy z oliwek
1 łyżka - wody
1 łyżka - soku z cytryny
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
485.5 kcal
Tłuszcz
25.3 g
Węglowodany
30.9 g
Błonnik
31.2 g
Białko
4.7 g
Sól
3.8 g
Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem
Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tortille posmaruj serkiem naturalnym, ułóż na nich świeże liście szpinaku, następnie plastry wędzonego łososia. Tortille zwiń w rulon, pokrój w ok. 2–3 cm odcinki. Ułóż na talerzu.
W przystawce blendera z nożami tnącymi zmiksuj koperek, oliwę, wodę i sok cytrynowy.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Roladki polej tak przygotowanym sosem.
Komentarze