Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem

2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem
Roladki z tortilli z łososiem i świeżym szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Tortille posmaruj serkiem naturalnym, ułóż na nich świeże liście szpinaku, następnie plastry wędzonego łososia. Tortille zwiń w rulon, pokrój w ok. 2–3 cm odcinki. Ułóż na talerzu.

W przystawce blendera z nożami tnącymi zmiksuj koperek, oliwę, wodę i sok cytrynowy.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.


Roladki polej tak przygotowanym sosem.
Komentarze