Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Rozgrzewająca owsianka z dynią i cynamonem

Rozgrzewająca owsianka z dynią i cynamonem
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rozgrzewająca owsianka z dynią, cynamonem i migdałami to doskonały pomysł na szybkie danie w chłodny, jesienny poranek.

Składniki

100 g płatków owsianych
15 g migdałów
2 łyżeczki masła klarowanego
100 g miąższu dyni
3 łyżki erytrytolu
Szczypta cynamonu

Opis wykonania

Gdy wszędzie króluje dynia, to aż żal jej nie wykorzystać. Sprawdźcie, jak spisuje się w menu śniadaniowym, jako dodatek do owsianki!

Opis przygotowania:

  1. Płatki umieść w salaterce i zalej gorącą wodą (do wysokości płatków). Przykryj talerzykiem i pozostaw na około 5 minut, aż płatki wchłoną wodę.
  2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj miąższ dyni, erytrytol i cynamon. Pozostaw na wolnym ogniu przez około 4 minuty nieustannie mieszając.
  3. Dolej 50 ml wody i całość pozostaw na ogniu do momentu aż woda odparuje. Dodaj płatki owsiane, migdały i dokładnie wymieszaj.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych