Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Rozsolnik

Opis wykonania

Rozsolnik to pyszna zupa, która pochodzi z Rosji. Bazuje na wywarze mięsnym, kaszy jęczmiennej i kiszonych ogórkach. Rozsolnik jest treściwą zupą, dlatego spokojnie może zastąpić dwudaniowy obiad.

Rozsolnik - krok 1

Pietruszkę, seler, marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj.

Rozsolnik - krok 2

Warzywa podsmaż na maśle. Odstaw.

Wywar mięsny doprowadź do wrzenia. Zmniejsz moc kuchenki i wrzuć kaszę. Dodaj liście laurowe i gotuj 10 minut.

Rozsolnik - krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć do zupy. Dodaj podsmażone warzywa.

Zupę gotuj do miękkości warzyw.

Kiedy warzywa będą miękkie, wsyp drobno pokrojone ogórki, wlej wodę z ogórków, dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj jeszcze 5 minut.

Rozsolnik - krok 4

Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki.