Rozsolnik
![Rozsolnik](https://akademiasmaku.pl/storage/7698/conversions/rozsolnik-4873-single.webp)
6 porcje
102 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Rozsolnik
Rozsolnik
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9495/conversions/NbwSfhVYZaaQMp-thumb.webp)
Pietruszkę, seler, marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9496/conversions/FidM3HtMFTbFpm-thumb.webp)
Warzywa podsmaż na maśle. Odstaw.
Wywar mięsny doprowadź do wrzenia. Zmniejsz moc płyty grzewczej i wrzuć kaszę. Dodaj liście laurowe i gotuj 10 minut.
Porada
Masz duże i niestandardowe garnki, które nie mieszczą się na polach grzewczych płyty? To już nie problem! Dzięki funkcji FlexInduction możesz łączyć pola grzewcze i tworzyć strefy gotowania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9497/conversions/xN5zQx5tF0fYBa-thumb.webp)
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć do zupy. Dodaj podsmażone warzywa.
Zupę gotuj do miękkości warzyw.
Kiedy warzywa będą miękkie, wsyp drobno pokrojone ogórki, wlej wodę z ogórków, dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj jeszcze 5 minut.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9498/conversions/ys1E1nG8AGQdFn-thumb.webp)
Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Komentarze