Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Ryba po grecku z labraksem i olejem rzepakowym

Ryba po grecku z labraksem i olejem rzepakowym
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Potrawka z włoszczyzny ze smażonym labraksem i olejem rzepakowym.

Składniki

250 g Labraks
1 szt. Marchewka
1 szt. Pietruszka
0,5 szt. Seler
0,5 szt. Cebula
1 łyżeczka Koncentrat pomidorowy
150 ml Olej rzepakowy
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

1. Na 50ml połowie oleju rzepakowego przesmażamy koncentrat aby go lekko skarmelizować. Dodajemy starte na dość drobnych oczkach wszystkie warzywa i do czasu aż się lekko zeszklą. Następnie zalewamy szklaną wody i gotujemy do czasu aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku. 2. Labraksa nacinamy delikatnie od strony skóry oraz doprawiamy wcierając przyprawy w nacięcia. Smażymy na 50ml oleju rzepakowego od strony skóry zwiększając stopniowo temperaturę do czasu aż białko w rybie zetnie się w 90%. Przewracamy rybę na drugą stroną i chwilę dosmażamy. 3. Rybę z patelni serwujemy z potrawką a'la ryba po grecku i do każdej porcji dodajemy do smaku pozostały olej rzepakowy. GOTOWE !!! :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Jedna z moich ulubionych rybnych wariacji. Bardzo dobre danie
Radosław
Ryba delikatna, warzywa nadają świeży smak