Ryba w sosie jogurtowym
4 porcje
60 min
Średnie
Alternatywa dla ryby w sosie śmietankowym., Ryba w sosie jowurtowym na warzywach
Składniki
500 g filet z dorsza
1 szt. jogurt naturalny
0,5 szt. cukina
1 szt. marchew
koperek
2 łyżeczka sól
Ryba w sosie jogurtowym
Ryba w sosie jogurtowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cukinie i marchew pokroić w plastry obieraczką do warzyw. Na patelni rozgrzej oliwę. Ułóż cukinię i marchew na to wyłóż rybę pokrojona w mniejsze kawałki. Całość podlej wodą. Duś pod przykryciem 10 minut. Jogurt wymieszaj z posiekanym koperkiem, podgrzej, nie gotuj.
Na talerz wylej sos, na to połóż warzywa i rybę. Smacznego
Komentarze