Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Alternatywa dla ryby w sosie śmietankowym., Ryba w sosie jowurtowym na warzywach

Składniki

500 g filet z dorsza
1 szt. jogurt naturalny
0,5 szt. cukina
1 szt. marchew
koperek
2 łyżeczka sól

Opis wykonania

Cukinie i marchew pokroić w plastry obieraczką do warzyw. Na patelni rozgrzej oliwę. Ułóż cukinię i marchew na to wyłóż rybę pokrojona w mniejsze kawałki. Całość podlej wodą. Duś pod przykryciem 10 minut. Jogurt wymieszaj z posiekanym koperkiem, podgrzej, nie gotuj. Na talerz wylej sos, na to połóż warzywa i rybę. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Takie połączenie zastosowałem pierwszy raz ale jest super!
zielone_obloczki
Polecam! Ryba jest przepyszna.