Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ryż na mleku orzechowym z owocami

Składniki

100 g Ryż biały
200 ml Mleko migdalowe
3 łyżka Masło orzechowe
2 łyżka Wiórki kokosowe
2 łyżka Syrop z agawy
1 szt. Owoc, np kiwi

Opis wykonania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż przekładamy do garnuszka z uprzednio wymieszanym mlekiem z masłem orzechowym, łyżka wiórek kokosowych i syropem z agawy. Gotujemy pod przykryciem az do uzyskania pożądanej konsystencji ryżu. Posypujemy pozostała częścią wiórek kokosowych oraz dekorujemy owocami. Smacznego
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych