Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ryż z czarną fasolą, masą cebulową i czosnkiem.

Składniki

cebula pokrojona w kostkę
ząbków czosnku
225 ml wywaru z kurczaka
2 łyżka oleju
175 g ryżu długoziarnistego
225 ml wody
150 g fasoli z puszki/czarna kidney/pinto
1/2 łyżeczka kminku mielonego
sól
pieprz

Opis wykonania

  1. Cebulę, czosnek i wywar zmiksować w blenderze na puree.
  2. W rondlu podsmażyć ryż, a kiedy się zrumieni dodać masę cebulową, resztę wody oraz kminek, sól i pieprz.
  3. Gotować ryż do miękkości.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Dariaa509
Świetnie smakuje idealny dodatek do mięsa