Ryż z czarną fasolą
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Ryż z czarną fasolą, masą cebulową i czosnkiem.
Składniki
cebula pokrojona w kostkę
ząbków czosnku
225 ml wywaru z kurczaka
2 łyżka oleju
175 g ryżu długoziarnistego
225 ml wody
150 g fasoli z puszki/czarna kidney/pinto
1/2 łyżeczka kminku mielonego
sól
pieprz
Ryż z czarną fasolą
Ryż z czarną fasolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Cebulę, czosnek i wywar zmiksować w blenderze na puree.
- W rondlu podsmażyć ryż, a kiedy się zrumieni dodać masę cebulową, resztę wody oraz kminek, sól i pieprz.
- Gotować ryż do miękkości.
Komentarze