Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Lekka sałatka ryżowa z paluszkami krabowymi doskonale sprawdzi się jako lunch lub lekki obiad. Świeży ogórek oraz rzodkiewka wprowadzą do dania orzeźwiające nuty.

Składniki

200 g paluszków krabowych surimi
100 g białego ryżu
100 g kukurydzy z puszki
½ dużego zielonego ogórka
6 rzodkiewek
1-2 łyżki koperku
4-5 łyżek majonezu
1 łyżeczka soku z limonki
Przyprawy do smaku: sól, pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
386 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
35.3 g
Błonnik
7.2 g
Białko
2.5 g
Sól
1.8 g

Opis wykonania

Ryż ugotuj na płycie grzewczej zgodnie z instrukcją z opakowania. 

Paluszki krabowe, ogórek i rzodkiewki pokrój w większą kostkę.

Porada

Nie masz czasu czekać aż zagotuje się woda na ryż? Podkręć tempo przygotowania potraw za pomocą funkcji PowerBoost w płycie indukcyjnej marki Bosch. Pozwala ona zwiększyć moc wybranego pola grzewczego o 50%.

Bosh Logo
Bosh

Wszystkie składniki wymieszaj tak, aby dokładnie się połączyły. 

Sałatkę możesz podawać od razu po przygotowaniu, będzie jednak lepiej smakować po 1-2 godzinach od przygotowania.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych