Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczeń z mięsa wołowego z papryką, na oleju z kiełków pszenicznych.

Składniki

namoczona bułka
800 g mielonego mięsa wołowego
100 g pokrojonego w kostkę seta twardego np. Emmentaler
jaja
2 łyżka siekanej natki pietruszki
cebula (ok. 80 g)
mała czerwona, żółta i zielona papryka (po ok. 120 g)
sól
pieprz
2 łyżka oleju z kiełków pszenicznych
80-100 g wody

Opis wykonania

Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z bułką, serem w kostkach, jajami i natka pietruszki. Umyć cebulę i paprykę, pokroić w kostkę i dodać do masy mięsnej. Doprawić solą i pieprzem. Szklaną formę posmarować olejem. Z masy mięsnej, wilgotnymi rękami, uformować kulę. Włożyć do naczynia i podlać wodą. Gotować w podany sposób. Sposób nastawiania: grill z cyrkulacja powietrza 190-210⁰C oraz mikrofalówka 600 W, 10 minut, 180 W ok. 50 minut. Wariant: można użyć również wieprzowego lub jagnięcego mięsa mielonego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych