Sałatka na grilla
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sałatka na grilla
Sałatka na grilla
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do pojemnika blendera wrzuć bazylię i czosnek, dodaj oliwę, miód, sok z cytryny i musztardę, a na koniec sól i pieprz do smaku. Zmiksuj.
Część składników upiecz na grillu – pokrojony w plastry bakłażan i cukinia, ćwiartki cebuli, a także zielone szparagi.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Kiedy tylko grillowane warzywa przestygną, zaczynaj komponować sałatkę.
W dużej misie umieść świeże i upieczone składniki. Pamiętaj, że warto będzie pokroić większe kawałki grillowanych warzyw na mniejsze kąski.
Tuż przed podaniem sałatkę skrop obficie sosem i posyp pestkami słonecznika i dyni.
Komentarze