Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka na grilla

Opis wykonania

Chcę Was zachęcić do tego, żeby podejść do grillowania kreatywnie i na ruszt wrzucić coś więcej niż kiełbasę czy karkówkę. Dlatego pokażę Wam, jak skomponować sałatkę, która nie będzie tylko dodatkiem do mięsa, ale prawdopodobnie stanie się największym hitem najbliższego grilla.

Sałatka na grilla - krok 1

Do pojemnika blendera wrzuć bazylię i czosnek, dodaj oliwę, miód, sok z cytryny i musztardę, a na koniec sól i pieprz do smaku. Zmiksuj.

Sałatka na grilla - krok 2

Część składników upiecz na grillu - pokrojony w plastry bakłażan i cukinia, ćwiartki cebuli, a także zielone szparagi.

Sałatka na grilla - krok 3

Kiedy tylko grillowane warzywa przestygną zaczynaj komponować sałatkę.

W dużej misie umieść świeże i upieczone składniki. Pamiętaj, że warto będzie pokroić większe kawałki grillowanych warzyw na mniejsze kąski.

Sałatka na grilla - krok 4

Tuż przed podaniem sałatkę skrop obficie sosem i posyp pestkami słonecznika i dyni.