Sałatka na grilla
![Sałatka na grilla](https://akademiasmaku.pl/storage/7358/conversions/salatka-na-grilla-4526-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sałatka na grilla
Sałatka na grilla
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8764/conversions/Ot2M08K8X96IoP-thumb.webp)
Do pojemnika blendera wrzuć bazylię i czosnek, dodaj oliwę, miód, sok z cytryny i musztardę, a na koniec sól i pieprz do smaku. Zmiksuj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8765/conversions/pfl2NlvXJueWhY-thumb.webp)
Część składników upiecz na grillu – pokrojony w plastry bakłażan i cukinia, ćwiartki cebuli, a także zielone szparagi.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8766/conversions/wRW3jAl2Z9bfjD-thumb.webp)
Kiedy tylko grillowane warzywa przestygną, zaczynaj komponować sałatkę.
W dużej misie umieść świeże i upieczone składniki. Pamiętaj, że warto będzie pokroić większe kawałki grillowanych warzyw na mniejsze kąski.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8767/conversions/ltM1DpBraliLcq-thumb.webp)
Tuż przed podaniem sałatkę skrop obficie sosem i posyp pestkami słonecznika i dyni.
Komentarze