Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Warstwowa sałatka z tuńczykiem ze słoika jest pomysłem na szybki i kolorowy lunch do pracy. Nie zajmuje dużo czasu, a jest sycąca i zdrowa. W słoiku lądują także inne składniki takie jak: pełnoziarnisty makaron, kolorowe pomidorki, rukola, a przysłowiową kropkę nad i stanowi zielone pesto.

Składniki

100 g makaronu pełnoziarnistego penne lub świderki
100 g tuńczyka z puszki w sosie własnym
100 g rukoli
200 g pomidorków koktajlowych
50 g sera, np. parmezanu
2 ząbki czosnku
1/4 szklanki płatków migdałowych
1/4 szklanki oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku

Opis wykonania

W osolonej wodzie na płycie grzewczej ugotuj makaron al dente według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. Tuńczyka odsącz z sosu.

W pojemniku blendera umieść połowę rukoli, ząbki czosnku, ser, płatki migdałowe i oliwę z oliwek. Wszystko zmiksuj na gładkie pesto.

Porada

Blender kielichowy VitaBoost marki Bosch, dzięki nożowi z 6 ostrzami i prędkości 30 tys. obrotów na minutę, poradzi sobie z każdym rodzajem owoców i warzyw. Idealny koktajl możesz mieć zawsze ze sobą.

Bosh Logo
Bosh

W słoiku układaj warstwami ugotowany makaron, pozostałą część rukoli, pomidorki, tuńczyka i przygotowane pesto.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych