Sałatka warstwowa z tuńczykiem
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W osolonej wodzie na płycie grzewczej ugotuj makaron al dente według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. Tuńczyka odsącz z sosu.
W pojemniku blendera umieść połowę rukoli, ząbki czosnku, ser, płatki migdałowe i oliwę z oliwek. Wszystko zmiksuj na gładkie pesto.
Porada
Blender kielichowy VitaBoost marki Bosch, dzięki nożowi z 6 ostrzami i prędkości 30 tys. obrotów na minutę, poradzi sobie z każdym rodzajem owoców i warzyw. Idealny koktajl możesz mieć zawsze ze sobą.
W słoiku układaj warstwami ugotowany makaron, pozostałą część rukoli, pomidorki, tuńczyka i przygotowane pesto.
Komentarze