Sałatka warstwowa z tuńczykiem
![Sałatka warstwowa z tuńczykiem](https://akademiasmaku.pl/storage/7375/conversions/salatka-warstwowa-z-tunczykiem-4543-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8844/conversions/QIkpeYD1MixfD4-thumb.webp)
W osolonej wodzie na płycie grzewczej ugotuj makaron al dente według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Pomidorki umyj i pokrój na połówki. Tuńczyka odsącz z sosu.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8845/conversions/gXn9j4t7mja0Rr-thumb.webp)
W pojemniku blendera umieść połowę rukoli, ząbki czosnku, ser, płatki migdałowe i oliwę z oliwek. Wszystko zmiksuj na gładkie pesto.
Porada
Blender kielichowy VitaBoost marki Bosch, dzięki nożowi z 6 ostrzami i prędkości 30 tys. obrotów na minutę, poradzi sobie z każdym rodzajem owoców i warzyw. Idealny koktajl możesz mieć zawsze ze sobą.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8846/conversions/NY1Pocu9d1HRcE-thumb.webp)
W słoiku układaj warstwami ugotowany makaron, pozostałą część rukoli, pomidorki, tuńczyka i przygotowane pesto.
Komentarze