Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z grillowanym łososiem i malinami

Sałatka z grillowanym łososiem i malinami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Przyjemny malinowy smak i zapach jest na tyle kuszący, że owoce zagościły w mojej kuchni na dłużej. Maliny wzbogacają wiele potraw. Dziś w niebanalnym połączeniu z grillowanym łososiem i zieloną sałatką.

Składniki

240 g łososia
180 g mieszanki sałat z rukolą
200 g malin
8 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy
1 ząbek czosnku
Sól, pieprz i sok z cytryny do smaku

Opis wykonania

Maliny i sałatę umyj, osusz na ręczniku papierowym. Wyłóż na talerz.

W pojemniku blendera umieść oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, miód, musztardę i zmiksuj na jednolitą emulsję.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

Rybę posól, oprósz pieprzem i skrop oliwą oraz sokiem z cytryny.

Łososia smaż na mocno rozgrzanej patelni grillowej z jednej strony do czasu aż ¾ kawałka łososia się zetnie, a następnie obróć i jeszcze kilkadziesiąt sekund smaż z drugiej strony.

Rybę wyłóż na talerz z zieleniną i polej przygotowanym sosem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych