Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka z grillowanymi warzywami

Opis wykonania

Prosta sałatka idealna na spotkanie ze znajomymi.

Grill daje szerokie pole do popisu. Jednak tym razem zamiast tradycyjnych szaszłyków warzywnych warto podać grillowane warzywa w formie sałatki.



Opis przygotowania:



  1. Warzywa umyj i osusz. Bakłażana oraz cukinie pokrój w plastry, paprykę w słupki, pieczarki i cebulę w ćwiartki lub ósemki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i oprósz przyprawami.

  2. Warzywa grilluj do momentu, aż będą miękkie.

  3. Aby oddzielić nasiona kukurydzy od kolby postaw ją pionowo i tnij nożem z góry na dół.

  4. Warzywa wymieszaj w misce z odsączoną ciecierzycą, a następnie skrop niewielką ilością octu balsamicznego oraz posyp ziołami prowansalskimi i amarantusem.