Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z ogórkiem, serkiem i kiełkami
 
                                            1 porcja
25 min
Łatwe
                    Jędrna kasza gryczana, orzeźwiający zielony ogórek, ostre kiełki rzodkiewki na koniec odrobina delikatnego serka wiejskiego i pyszny fit obiad gotowy.
                
                Składniki
100 g kasza gryczana niepalona
                                                            1 szt. ogórek zielony gruntowy
                                                            4 łyżka kiełki rzodkiewki
                                                            2 łyżka zielona cebulka
                                                            100 g serek wiejski (granulowany)
                                                            2 szczypta sól, pieprz
                                                    Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z ogórkiem, serkiem i kiełkami
Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z ogórkiem, serkiem i kiełkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            1. Zagotowujemy wodę (3 razy więcej niż jest kaszy), solimy i wrzucamy kaszę, gotujemy ok. 10-13, pilnujemy aby kasza się nie rozgotowała ma zostać jędrna. Po tym czasie odcedzamy kaszę na sicie i przelewamy zimną wodą, zostawiamy na chwile aby obciekła woda a kasza wystygła.
2. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Serek wiejski odcedzamy z płynu.
3. W misce mieszamy kaszę, ogórka, kiełki, cebulkę i serek doprawiamy sola i pieprzem.
Smacznego!
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
    -thumb.webp) 
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze