Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z ogórkiem, serkiem i kiełkami

Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z ogórkiem, serkiem i kiełkami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jędrna kasza gryczana, orzeźwiający zielony ogórek, ostre kiełki rzodkiewki na koniec odrobina delikatnego serka wiejskiego i pyszny fit obiad gotowy.

Składniki

100 g kasza gryczana niepalona
1 szt. ogórek zielony gruntowy
4 łyżka kiełki rzodkiewki
2 łyżka zielona cebulka
100 g serek wiejski (granulowany)
2 szczypta sól, pieprz

Opis wykonania

1. Zagotowujemy wodę (3 razy więcej niż jest kaszy), solimy i wrzucamy kaszę, gotujemy ok. 10-13, pilnujemy aby kasza się nie rozgotowała ma zostać jędrna. Po tym czasie odcedzamy kaszę na sicie i przelewamy zimną wodą, zostawiamy na chwile aby obciekła woda a kasza wystygła. 2. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Serek wiejski odcedzamy z płynu. 3. W misce mieszamy kaszę, ogórka, kiełki, cebulkę i serek doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych