Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z ogórkiem, serkiem i kiełkami

Opis wykonania

Jędrna kasza gryczana, orzeźwiający zielony ogórek, ostre kiełki rzodkiewki na koniec odrobina delikatnego serka wiejskiego i pyszny fit obiad gotowy.

1. Zagotowujemy wodę (3 razy więcej niż jest kaszy), solimy i wrzucamy kaszę, gotujemy ok. 10-13, pilnujemy aby kasza się nie rozgotowała ma zostać jędrna. Po tym czasie odcedzamy kaszę na sicie i przelewamy zimną wodą, zostawiamy na chwile aby obciekła woda a kasza wystygła. 2. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Serek wiejski odcedzamy z płynu. 3. W misce mieszamy kaszę, ogórka, kiełki, cebulkę i serek doprawiamy sola i pieprzem. Smacznego!