Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Sałatka z kiełków soi

Sałatka z kiełków soi
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Kiełki soi są produktem, który idealnie nadaje się jako uzupełnienie potraw. W wersji z sosem sojowym i olejem sezamowym jest idealną przekąską do dań.

Składniki

300 g - kiełków sojowych
2 łyżki - sosu sojowego
1 łyżka - oleju sezamowego
2 łyżki - szczypiorku drobno posiekanego lub cebuli dymki
1 łyżka - ziaren sezamu (prażonych)

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
147.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
11.2 g
Białko
2.3 g
Sól
1 g

Opis wykonania

1

Kiełki soi umyj i przebierz, usuwając zepsute. 

2

Za pomocą blendera wymieszaj sos sojowy wymieszaj z olejem sezamowym i polej kiełki.

3

Całość posyp prażonym sezamem i dymką.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Czy kiełki soi można zastąpić kiełkami fasoli?