Sałatka z kiełków soi

4 porcje
15 min
Łatwe
Kiełki soi są produktem, który idealnie nadaje się jako uzupełnienie potraw. W wersji z sosem sojowym i olejem sezamowym jest idealną przekąską do dań.
Składniki
300 g - kiełków sojowych
2 łyżki - sosu sojowego
1 łyżka - oleju sezamowego
2 łyżki - szczypiorku drobno posiekanego lub cebuli dymki
1 łyżka - ziaren sezamu (prażonych)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
147.3 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
11.2 g
Białko
2.3 g
Sól
1 g
Sałatka z kiełków soi
Sałatka z kiełków soi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Kiełki soi umyj i przebierz, usuwając zepsute.

Za pomocą blendera wymieszaj sos sojowy wymieszaj z olejem sezamowym i polej kiełki.

Całość posyp prażonym sezamem i dymką.
Komentarze