Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Kiełki soi są produktem, który idealnie nadaje się jako uzupełnienie potraw. W wersji z sosem sojowym i olejem sezamowym jest idealną przekąską do dań.

Składniki

300 g - kiełków sojowych
2 łyżki - sosu sojowego
1 łyżka - oleju sezamowego
2 łyżki - szczypiorku drobno posiekanego lub cebuli dymki
1 łyżka - ziaren sezamu (prażonych)

Opis wykonania

1

Kiełki soi umyj i przebierz, usuwając zepsute. 

2

Za pomocą blendera wymieszaj sos sojowy wymieszaj z olejem sezamowym i polej kiełki.

3

Całość posyp prażonym sezamem i dymką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Czy kiełki soi można zastąpić kiełkami fasoli?