Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Kiełki soi są produktem, który idealnie nadaje się jako uzupełnienie potraw. W wersji z sosem sojowym i olejem sezamowym jest idealną przekąską do dań.

Składniki

300 g kiełków sojowych
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżki cienko pokrojonego szczypioru lub dymki
1 łyżka prażonych ziaren sezamu

Opis wykonania

Kiełki soi umyj i przebierz, usuwając zepsute. 

Za pomocą blendera wymieszaj sos sojowy wymieszaj z olejem sezamowym i polej kiełki.

Całość posyp prażonym sezamem i dymką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych