Sałatka z Kurczakiem Tandoori
2 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Sałatka z Kurczakiem Tandoori
Sałatka z Kurczakiem Tandoori
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Pestki dyni i słonecznika, prażymy na suchej patelni. 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). 3. Mięso dokładnie myjemy, przelewamy wrzątkiem i suszymy ręcznikiem papierowym. Następnie kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy 2 łyżki oleju, posypujemy przyprawą tandoori i dokładnie mieszamy. Smażymy około 6-8 min., od czasu do czasu mieszając, aż mięso będzie rumiane z każdej strony. Wykładamy na ręcznik papierowy i czekamy aż wystygnie. Suszone pomidory kroimy w paseczki. 4. Suszone wiśnie parzymy (zalewamy wrzątkiem na około 30 sekund), a następnie wysuszamy. 5. Awokado kroimy na półksiężyce lub w większą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. 6. Makaron łączymy z suszonymi pomidorami i olejem z suszonych pomidorów, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy kurczaka, suszone wiśnie, pestki dyni i słonecznika oraz awokado. Całość delikatnie mieszamy, wkładamy do lunch boxa, posypujemy rukolą i zabieramy na drugi dzień do szkoły tudzież do pracy. Sałatkę mieszamy z rukolą bezpośrednio przed spożyciem.
Komentarze