Sałatka z pieczarkami i kukurydzą
5 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Pyszna i zdrowa sałatka, sprawdzi się nie tylko na domowe śniadanko ale również do pracy
Składniki
1 kg Pieczarki
1 szt. Groszek konserwowy
1 szt. Kukurydza konserwowa
5 szt. Ogórek kiszony
14 szt. Jajka
1 szt. Pęczek szczypiorku
2 szczypta Pieprz
2 szczypta Sól
Sałatka z pieczarkami i kukurydzą
Sałatka z pieczarkami i kukurydzą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Pieczarki myjemy obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Groszek i kukurydzę wykładamy na sitko aby odcedzić je z soku. Ogórki i ugotowane jajka również kroimy na małą kosteczkę. 2. Pieczarki smażymy aż dobrze zmiękną. 3. Gdy już grzyby usmażymy wszystkie składniki mieszamy razem przyprawiamy do smaku pieprzem, szczypiorkiem ,solą i majonezem.
Komentarze