Sałatka z pieczonej fasoli z sezamem i szczypiorkiem

4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z pieczonej fasoli z sezamem i szczypiorkiem
Sałatka z pieczonej fasoli z sezamem i szczypiorkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W misce wymieszaj olej sezamowy i sos sojowy, imbir oraz miód. Wrzuć fasolkę szparagową, cebulę pokrojoną w piórka, plastry czosnku i całość dokładnie wymieszaj.

Ułóż fasolkę na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem, wybierz funkcję piekarnika AirFry, ustaw go na 200 stopni, piecz 10 minut.
Orzechy nerkowca upraż na suchej patelni, posiekaj je nożem na mniejsze kawałki.

Upieczoną fasolkę przełóż na płaski talerz, posyp siekanymi orzechami, sezamem, świeżą kolendrą i chilli.
Komentarze