


Podróżuj kulinarnie do Azji bez wychodzenia z domu! Wyrazisty, orientalny smak, chrupkość orzechów nerkowca i delikatna ostrość chilli sprawią, że sałatka z pieczonej fasoli Cię zachwyci. Prosta w przygotowaniu, zdrowa i pełna smaku – to idealna propozycja na szybki, ale niebanalny posiłek.
W misce wymieszaj olej sezamowy i sos sojowy, imbir oraz miód. Wrzuć fasolkę szparagową, cebulę pokrojoną w piórka, plastry czosnku i całość dokładnie wymieszaj.
Ułóż fasolkę na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem, wybierz funkcję piekarnika AirFry, ustaw go na 200 stopni, piecz 10 minut.
Orzechy nerkowca upraż na suchej patelni, posiekaj je nożem na mniejsze kawałki.
Upieczoną fasolkę przełóż na płaski talerz, posyp siekanymi orzechami, sezamem, świeżą kolendrą i chilli.