Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z selera naciowego i tuńczyka

Sałatka z selera naciowego i tuńczyka
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 2)


Chrupiący, niskokaloryczny seler naciowy o prozdrowotnych właściwościach to element wielu dań i przekąsek, szczególnie tych osób, które troszczą się o swoje zdrowie lub chcą zrzucić kilka kologramów. Oto nasza propozycja na szybką i pożywną kolację: sałatka z selera naciowego i tuńczyka.

Składniki

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łodyga selera naciowego
1/3 szt. długiego świeżego ogórka lub 2 małe gruntowe
1/2 szt. czerwonej cebuli
sok z połowy limonki
1 łyżka majonezu
do smaku sól, pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
235.5 kcal
Tłuszcz
15.75 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
18.15 g
Białko
2.85 g
Sól
3.4 g

Opis wykonania

Krok 1

Tuńczyka odsącz z zalewy i przełóż do salaterki. Seler, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do tuńczyka.

Krok 2

Dodaj majonez, sok z limonki oraz sól i pieprz, a następnie wymieszaj.

Porada

Krojenie w kostkę:

Krojenie warzyw i owoców może być naprawdę męczące. Ale perfekcyjny efekt jest w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać przystawkę Kubixx do blendera ręcznego marki Bosch, która wykroi idealne kostki.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Podawaj w towarzystwie pełnoziarnistego pieczywa. W związku z tym, że sałatka z selera naciowego i tuńczyka ma konsystencję pasty, doskonale nadaje się do smarowania kanapek.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Duża porcja zdrowia!
MiszelPiszel
Nigdy wcześniej nie próbowałam tego połączenia. Świetny pomysł!
Nastassia Mamaieva
Bardzo szybki i pożywny posiłek 👍