Sałatka z selera naciowego i tuńczyka

2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z selera naciowego i tuńczyka
Sałatka z selera naciowego i tuńczyka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Tuńczyka odsącz z zalewy i przełóż do salaterki. Seler, ogórka i cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do tuńczyka.

Dodaj majonez, sok z limonki oraz sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
Porada
Krojenie w kostkę:
Krojenie warzyw i owoców może być naprawdę męczące. Ale perfekcyjny efekt jest w zasięgu ręki. Wystarczy wykorzystać przystawkę Kubixx do blendera ręcznego marki Bosch, która wykroi idealne kostki.


Podawaj w towarzystwie pełnoziarnistego pieczywa. W związku z tym, że sałatka z selera naciowego i tuńczyka ma konsystencję pasty, doskonale nadaje się do smarowania kanapek.
Komentarze