Sałatka z serem halloumi
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z serem halloumi
Sałatka z serem halloumi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ser pokrój na plasterki, posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanej na płycie grzewczej patelni grillowej. Gdy ser od spodu pokryje się ciemnymi paskami, odwróć na drugą stronę i powtórz grillowanie.
Orzechy włoskie podpraż lekko na suchej patelni.
Przygotuj dressing: do pojemnika blendera dodaj oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny i miód. Zmiksuj do połączenia składników. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Na talerz wyłóż mieszankę sałat. Na zieloną warstwę wyłóż resztę przygotowanych składników – grillowany ser, pestki granatu i podprażone orzechy. Całość polej dressingiem.
Komentarze