Sałatka z serem halloumi
![Sałatka z serem halloumi](https://akademiasmaku.pl/storage/7762/conversions/salatka-z-serem-halloumi-4937-single.webp)
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z serem halloumi
Sałatka z serem halloumi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9726/conversions/KJOl9ODM8URM2c-thumb.webp)
Ser pokrój na plasterki, posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanej na płycie grzewczej patelni grillowej. Gdy ser od spodu pokryje się ciemnymi paskami, odwróć na drugą stronę i powtórz grillowanie.
Orzechy włoskie podpraż lekko na suchej patelni.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9727/conversions/SHsqhmCNyvx1qz-thumb.webp)
Przygotuj dressing: do pojemnika blendera dodaj oliwę z oliwek, musztardę, sok z cytryny i miód. Zmiksuj do połączenia składników. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9728/conversions/OdxqgMUzHfbiZT-thumb.webp)
Na talerz wyłóż mieszankę sałat. Na zieloną warstwę wyłóż resztę przygotowanych składników – grillowany ser, pestki granatu i podprażone orzechy. Całość polej dressingiem.
Komentarze