Schab w sosie orientalnym z warzywami
![Schab w sosie orientalnym z warzywami](https://akademiasmaku.pl/storage/5212/conversions/schab-w-sosie-orientalnym-z-warzywami-2317-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Schab w sosie orientalnym z warzywami
Schab w sosie orientalnym z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9221/conversions/1M0Ni76MMboUYg-thumb.webp)
Mięso wyjmij z lodówki, pokrój na mniejsze kawałki i pozostaw w temperaturze pokojowej na około 30 - 45 minut.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9222/conversions/0Nl35LGHwkylET-thumb.webp)
Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj posiekany czosnek, mięso, sól oraz pieprz i podsmażaj przez około 3 - 4 minuty.
Wlej mleczko kokosowe, dodaj musztardę, curry, miód i tymianek. Duś pod przykryciem przez około 15 - 20 minut.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9223/conversions/yvfTwtVUau6o2k-thumb.webp)
Fasolkę oraz marchewkę ugotuj w lekko osolonej wodzie, pozostaw do ostygnięcia, a następnie skrop oliwą z oliwek.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9224/conversions/RFNrDOl0pghiGf-thumb.webp)
Mięso wraz z warzywami podawaj na talerzu i (wedle uznania) polej sosem pozostałym na patelni.
Komentarze