Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ser pleśniowy w cieście francuskim

Opis wykonania

Prosty przepis na elegancką przekąskę!

Ciasto francuskie pokrój na dość duże kwadraty. Każdy z nich posmaruj odrobiną majonezu i ketchupu oraz dopraw ulubionymi ziołami. Na każdym kwadracie połóż kawałek sera i pomidora. Ciasto złóż w koperty, starannie zlepiając brzegi. Piecz przez około 20 minut w temperaturze 160⁰C.



Tip:



Wierzch sklejonego pasztecika dobrze jest posmarować białkiem kurzego jajka, dzięki czemu nabierze złocistego odcieniu.



Jako dodatek świetnie pasuje także usmażony kurczak, pokrojony w drobną kostkę.



Jeśli chcesz by pasztecik miał bardziej wyrazisty smak ser camembert możesz zastąpić niebieskim serem pleśniowym, pokruszonym i pomieszanym z gęstą śmietanką.