Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty przepis na elegancką przekąskę! Dania wegetariańskie - takie jak to - są naprawdę pyszne i oryginalne.

Składniki

1 szt. płat francuskiego ciasta
1 szt. ser camembert (najlepiej bez dodatków, ewentualnie z ziołami)
pomidory, świeże lub suszone
majonez
ketchup

Opis wykonania

Ciasto francuskie pokrój na dość duże kwadraty. Każdy z nich posmaruj odrobiną majonezu i ketchupu oraz dopraw ulubionymi ziołami. Na każdym kwadracie połóż kawałek sera i pomidora. Ciasto złóż w koperty, starannie zlepiając brzegi. Piecz przez około 20 minut w temperaturze 160⁰C.

Tip:

Wierzch sklejonego pasztecika dobrze jest posmarować białkiem kurzego jajka, dzięki czemu nabierze złocistego odcieniu.

Jako dodatek świetnie pasuje także usmażony kurczak, pokrojony w drobną kostkę.

Jeśli chcesz by pasztecik miał bardziej wyrazisty smak ser camembert możesz zastąpić niebieskim serem pleśniowym, pokruszonym i pomieszanym z gęstą śmietanką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
anlovi
Moje danie w kształcie słoneczka, ser ukryty w środku.
lukas.kar
Idealny finger food na przyjęcia i wieczory ze znajomymi