Skrzydełka po teksasku
4 porcje
75 min
Łatwe
Wspaniałe ,lekkie skrzydełka dymione hikorą.
Składniki
1 kg Skrzydełka kurczaka
125 ml Sos chili
3 łyżka Sos sojowy
2 szt. Czosnek zabek
1/2 łyżeczka Koncentrat dymu hikorowego
1/2 łyżeczka Pieprz cayunne
1/2 łyżeczka Czarny pieprz
40 g Brązowy cukier
Skrzydełka po teksasku
Skrzydełka po teksasku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Odkroić koniuszki skrzydełek,opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem.Wkładamy do naczynia żaroodpornego naczynia ,przykryć aluminiową folią.Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C.W czasie pieczenia skrzydełek przygotowujemy polewę do zalania mięsa.
W miseczce mieszamy sos chili,sos sojowy,koncentrat dymu hikorowego,czosnek,pieprz cayenne cukier brązowy.Skrzydełka polewamy marynatą,przykrywamy folią aluminiową i Pieczemy 35-40 minut,až zmiękną.Od razu podajemy np.z frytkami dietetycznymi frytkami z piekarnika i warzywami.Smaczmego.Palce lizać:).
Komentarze