Skrzydełka z kurczaka w marynacie z ketchupu i miodu
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Skrzydełka z kurczaka w marynacie z ketchupu i miodu
Skrzydełka z kurczaka w marynacie z ketchupu i miodu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wymieszaj ze sobą ketchup, miód, przyprawy oraz sok z limonki.
Skrzydełka wymieszaj z marynatą i włóż do lodówki na co najmniej 20 minut.
Porada Szefa
Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania:
Skrzydełka ułóż na siatce lub ruszcie z piekarnika, a pod spód włóż blaszkę, by marynata lub tłuszcz nie pobrudziły piekarnika.
Skrzydełka piecz w 180 stopniach z ustawionym termoobiegiem przez około 30-40 minut.
Skrzydełka podawaj na ciepło same lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków.
Komentarze