Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Skrzydełka z kurczaka w marynacie z ketchupu i miodu

Opis wykonania

Pieczone skrzydełka w miodzie to doskonała propozycja zarówno na obiad, jak I przekąskę na imprezie. Marynata z miodu I ketchupu nadaje im nie tylko intrygującego smaku, ale również złocistego koloru po upieczeniu.

  1. Wymieszaj ze sobą ketchup, miód, przyprawy oraz sok z limonki.

  2. Skrzydełka wymieszaj z marynatą i włóż do lodówki na co najmniej 20 minut. 

  3. Skrzydełka ułóż na siatce lub ruszcie z piekarnika, a pod spód włóż blaszkę, by marynata lub tłuszcz nie pobrudziły piekarnika.

  4. Skrzydełka piecz w 180 stopniach z ustawionym termoobiegiem przez około 30-40 minut. 

  5. Skrzydełka podawaj na ciepło same lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków.

Bosch do kuchni