Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Skrzydełka z kurczaka w marynacie z ketchupu i miodu

Skrzydełka z kurczaka w marynacie z ketchupu i miodu
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczone skrzydełka w miodzie to doskonała propozycja zarówno na obiad, jak I przekąskę na imprezie. Marynata z miodu I ketchupu nadaje im nie tylko intrygującego smaku, ale również złocistego koloru po upieczeniu.

Składniki

8-12 skrzydełek
3 łyżki ketchupu
1 łyżka miodu
1 łyżeczka wędzonej papryki
1 łyżeczka kuminu
Sok z 1 limonki
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Wymieszaj ze sobą ketchup, miód, przyprawy oraz sok z limonki.

Skrzydełka wymieszaj z marynatą i włóż do lodówki na co najmniej 20 minut. 

Porada

Czas marynowania możesz wydłużyć i włożyć skrzydełka do lodówki na całą noc.

Bosh Logo
Bosh

Skrzydełka ułóż na siatce lub ruszcie z piekarnika, a pod spód włóż blaszkę, by marynata lub tłuszcz nie pobrudziły piekarnika.

Skrzydełka piecz w 180 stopniach z ustawionym termoobiegiem przez około 30-40 minut. 

Skrzydełka podawaj na ciepło same lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Idealna marynata, palce lizać 🙂
Babeczka
Z grila jeszcze lepsze