Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Drożdżowe bułeczki na słodko

Opis wykonania

Przepis na słodkie drożdżowe bułeczki, idealne jako przekąska.

baner reklamowy maszynki do mielenia

Drożdżowe bułeczki to świetna propozycja na słodki deser.

Opis przygotowania:

  1. Z podanych składników przygotuj ciasto drożdżowe i pozostawić na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto lekko wygnieć i uformuj z niego wałek. Podziel na 12 kawałków.
  2. Z kawałków ciasta uformuj okrągłe bułeczki i ułóż na patelni uniwersalnej. Ponownie przykryj bułeczki na ok. 30 minut do wyrośnięcia i piecz w podany sposób.

TIP TECHNICZNY

  • Dokładnie wyrobione ciasto to podstawa udanego wypieku! Inteligetny czujnik ciasta i planetarny ruch mieszadeł 3D OptiMUM to gwarancja doskonałego połączenia wszystkich składników.