Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Drożdżowe bułeczki na słodko

Słodkie bułeczki drożdżowe
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na słodkie drożdżowe bułeczki, idealne jako przekąska.

Składniki

500 g mąki pszennej
1 opakowanie suchych drożdży
50 g cukru
Szczypta soli
50 g rozpuszczonego masła lub margaryny
270 ml ciepłego mleka

Opis wykonania

Drożdżowe bułeczki to świetna propozycja na słodki deser.

Opis przygotowania:

  1. Z podanych składników przygotuj ciasto drożdżowe i pozostawić na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto lekko wygnieć i uformuj z niego wałek. Podziel na 12 kawałków.
  2. Z kawałków ciasta uformuj okrągłe bułeczki i ułóż na patelni uniwersalnej. Ponownie przykryj bułeczki na ok. 30 minut do wyrośnięcia i piecz w podany sposób.

TIP TECHNICZNY

  • Dokładnie wyrobione ciasto to podstawa udanego wypieku! Inteligetny czujnik ciasta i planetarny ruch mieszadeł 3D OptiMUM to gwarancja doskonałego połączenia wszystkich składników.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Mięciutkie jak u Babci 👍u mnie z rodzynkami 🙂