Drożdżowe bułeczki na słodko
4 porcje
90 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Przepis na słodkie drożdżowe bułeczki, idealne jako przekąska.
Składniki
500 g mąki pszennej
1 opakowanie suchych drożdży
50 g cukru
Szczypta soli
50 g rozpuszczonego masła lub margaryny
270 ml ciepłego mleka
Słodkie bułeczki drożdżowe
Słodkie bułeczki drożdżowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Drożdżowe bułeczki to świetna propozycja na słodki deser.
Opis przygotowania:
- Z podanych składników przygotuj ciasto drożdżowe i pozostawić na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto lekko wygnieć i uformuj z niego wałek. Podziel na 12 kawałków.
- Z kawałków ciasta uformuj okrągłe bułeczki i ułóż na patelni uniwersalnej. Ponownie przykryj bułeczki na ok. 30 minut do wyrośnięcia i piecz w podany sposób.
TIP TECHNICZNY
- Dokładnie wyrobione ciasto to podstawa udanego wypieku! Inteligetny czujnik ciasta i planetarny ruch mieszadeł 3D OptiMUM to gwarancja doskonałego połączenia wszystkich składników.
Komentarze