Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Drożdżowe bułeczki na słodko

Opis wykonania

Przepis na słodkie drożdżowe bułeczki, idealne jako przekąska.

Drożdżowe bułeczki to świetna propozycja na słodki deser.



Opis przygotowania:



  1. Z podanych składników przygotuj ciasto drożdżowe i pozostawić na ok. 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto lekko wygnieć i uformuj z niego wałek. Podziel na 12 kawałków.

  2. Z kawałków ciasta uformuj okrągłe bułeczki i ułóż na patelni uniwersalnej. Ponownie przykryj bułeczki na ok. 30 minut do wyrośnięcia i piecz w podany sposób.

TIP TECHNICZNY



  • Dokładnie wyrobione ciasto to podstawa udanego wypieku! Inteligetny czujnik ciasta i planetarny ruch mieszadeł 3D OptiMUM to gwarancja doskonałego połączenia wszystkich składników.