Śniadaniowe pancakes
2 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Śniadaniowe pancakes
Śniadaniowe pancakes
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Do kielicha blendera dodaj: maślankę, skórkę otartą z cytryny (przed starciem cytrynę dokładnie umyj i sparz wrzątkiem), jajka, cukier, oliwę, całość zmiksuj.
Dodaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia, całość ponownie zmiksuj do połączenia składników. Do ciasta dodaj kilka rozdrobnionych malin i kilka porwanych listków mięty. Odstaw na 30 minut.
Rozgrzej dużą patelnię (przed smażeniem pierwszych placków lekko wysmaruj ją oliwą z oliwek). Do smażenia używaj sensora PerfectFry, nakładaj średniej wielkości porcje ciasta, smaż na pierwszej stronie do momentu pojawienia się pękających pęcherzyków powietrza. Przerzuć na drugą stronę i smaż ok. 2 minut.
Podanie:
Gotowe śniadaniowe pancakes podawaj z malinami i listkami świeżej mięty, polane miodem lub syropem klonowym.
Komentarze