Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Lekki, orzeźwiający sorbet z mango sprawdzi się doskonale w upalne dni. Sorbet nie jest trudny do wykonania, wystarczy tylko trochę cierpliwości i miejsce w zamrażarce.

Składniki

2 bardzo dojrzałe owoce mango
2 banany
1 cytryna
1 łyżka miodu

Opis wykonania

Owoce mango umyj i obierz. Miąższ pokrój w kostkę. Skórę i pestki wyrzuć. Banany obierz i pokrój na mniejsze części.

Owoce wrzuć do pojemnika blendera. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny i miód. Wszystko razem zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.

Porada

Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.

Bosh Logo
Bosh

Masę przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażarki. Sorbet mango mieszaj łyżką co godzinę od włożenia do zamrażalnika. Sorbet powinien być gotowy po 4–6 godzinach.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych