Sorbet z mango
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Lekki, orzeźwiający sorbet z mango sprawdzi się doskonale w upalne dni. Sorbet nie jest trudny do wykonania, wystarczy tylko trochę cierpliwości i miejsce w zamrażarce.
Składniki
2 szt. - mango (bardzo dojrzałe)
2 szt. - bananów
1 szt. - cytryny
1 łyżka - miodu
Sorbet z mango
Sorbet z mango
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Owoce mango umyj i obierz. Miąższ pokrój w kostkę. Skórę i pestki wyrzuć. Banany obierz i pokrój na mniejsze części.
Owoce wrzuć do pojemnika blendera. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny i miód. Wszystko razem zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Porada
Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.
Masę przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażarki. Sorbet mango mieszaj łyżką co godzinę od włożenia do zamrażalnika. Sorbet powinien być gotowy po 4–6 godzinach.
Komentarze