Sorbet z mango
![Sorbet z mango](https://akademiasmaku.pl/storage/7659/conversions/sorbet-z-mango-4832-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Lekki, orzeźwiający sorbet z mango sprawdzi się doskonale w upalne dni. Sorbet nie jest trudny do wykonania, wystarczy tylko trochę cierpliwości i miejsce w zamrażarce.
Składniki
2 szt. - mango (bardzo dojrzałe)
2 szt. - bananów
1 szt. - cytryny
1 łyżka - miodu
Sorbet z mango
Sorbet z mango
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9364/conversions/fsfFVi51ZQ7RDC-thumb.webp)
Owoce mango umyj i obierz. Miąższ pokrój w kostkę. Skórę i pestki wyrzuć. Banany obierz i pokrój na mniejsze części.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9365/conversions/EV6D5qNNO1Uttv-thumb.webp)
Owoce wrzuć do pojemnika blendera. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny i miód. Wszystko razem zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Porada
Perfekcyjne smoothie z poczwórnymi ostrzami QuattroBlade w blenderze ręcznym marki Bosch to łatwizna! Przygotuj zastrzyk energii, który pozwoli Ci perfekcyjnie zacząć dzień.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9366/conversions/FdzEtze8vuyRML-thumb.webp)
Masę przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażarki. Sorbet mango mieszaj łyżką co godzinę od włożenia do zamrażalnika. Sorbet powinien być gotowy po 4–6 godzinach.
Komentarze