Sorbety a'la arbuzkowe
6 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sorbety a'la arbuzkowe
Sorbety a'la arbuzkowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Limonki myjemy i przekrajamy na pół. Wydrazamy srodek. Truskawki(moga byc mrozone) miksujemy blenderem na mus. Do zmiksowanych truskawek wlewamy sok z limonki,sok jablkowy, jogurt.Miksujemy.Dodajemy ksylitol.Do wydrazonych limonek wlewamy otrzymany mus. Ukladamy na rownej powierzchni, zeby mus sie nie wylał. Wstawiamy do zamrazarki. Po ok 40 minutach wyciagamy "arbuzki". Płatki czekoladowe kroimy na pół i posypujemy nimi sorbet,mozna je delikatnie wcisnac do srodka. Sorbet ponownie wstawiamy do zamrazarki najlepiej na cala noc-ok 8 godzin.Po wyjeciu sorbetu kazda polowke kroimy na pół,zeby powstały cwiartki arbuza.
Komentarze