Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sorbety a'la arbuzkowe

Opis wykonania

Zachwycają wyglądem, bo są w wersji mini arbuza. W smaku orzeźwiające, doskonale gaszą pragnienie. Atlernatywa dla kalorycznych lodow.

Limonki myjemy i przekrajamy na pół. Wydrazamy srodek. Truskawki(moga byc mrozone) miksujemy blenderem na mus. Do zmiksowanych truskawek wlewamy sok z limonki,sok jablkowy, jogurt.Miksujemy.Dodajemy ksylitol.Do wydrazonych limonek wlewamy otrzymany mus. Ukladamy na rownej powierzchni, zeby mus sie nie wylał. Wstawiamy do zamrazarki. Po ok 40 minutach wyciagamy "arbuzki". Płatki czekoladowe kroimy na pół i posypujemy nimi sorbet,mozna je delikatnie wcisnac do srodka. Sorbet ponownie wstawiamy do zamrazarki najlepiej na cala noc-ok 8 godzin.Po wyjeciu sorbetu kazda polowke kroimy na pół,zeby powstały cwiartki arbuza.