Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zachwycają wyglądem, bo są w wersji mini arbuza. W smaku orzeźwiające, doskonale gaszą pragnienie. Atlernatywa dla kalorycznych lodow.

Składniki

3 szt. limonka
1 szt. jogurt mały waniliowy
1 szklanka sok jabłkowy
1 łyżka sok z limonki
20 szt. truskawki
2 łyżeczka ksylitol
1 garść płatki czekoladowe

Opis wykonania

Limonki myjemy i przekrajamy na pół. Wydrazamy srodek. Truskawki(moga byc mrozone) miksujemy blenderem na mus. Do zmiksowanych truskawek wlewamy sok z limonki,sok jablkowy, jogurt.Miksujemy.Dodajemy ksylitol.Do wydrazonych limonek wlewamy otrzymany mus. Ukladamy na rownej powierzchni, zeby mus sie nie wylał. Wstawiamy do zamrazarki. Po ok 40 minutach wyciagamy "arbuzki". Płatki czekoladowe kroimy na pół i posypujemy nimi sorbet,mozna je delikatnie wcisnac do srodka. Sorbet ponownie wstawiamy do zamrazarki najlepiej na cala noc-ok 8 godzin.Po wyjeciu sorbetu kazda polowke kroimy na pół,zeby powstały cwiartki arbuza.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych