Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

WEGETARIAŃSKI BURGER Z FASOLI

Opis wykonania

Burger w tej wersji niczemu nie ustępuje klasycznej wołowinie. Jest soczysty, a podany w bułce sprawia, że staje się on wyśmienitym daniem.

*Składniki podane na 7 burgerów Odlewamy wodę z fasoli i przekładamy ją do blendera. Dodajemy cebulę pokrojoną w większe kawałki ( blender za nas sam wykona robotę), jajko, płatki owsiane i przyprawy. Wszystko blendujemy i przekładamy na miseczkę. Dodajemy mąki (u mnie amarantusowa) i mieszamy masę, tak aby szło z niej uformować kotlety, a następnie obtaczamy w bułce tartej , sezamie lub otrębach- co kto woli. Zawijamy kotlecik w folię aluminiową i wkładamy do mroźnika na min. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągamy kotleta i wrzucamy go na rozgrzany olej i smażymy z obu stron, aby ładnie się przyrumienił. W tym czasie przygrzewamy w piekarniku bułkę. Po przygrzaniu na dno bułki kładziemy sałatę, pokrojoną w paski cebulę, następnie kotleta, ogórek, paprykę. Bardzo dobrze smakuje z musztardą francuską. Smacznego