Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sos do steków z czerwonego wina

Opis wykonania

Sos z czerwonego wina pachnący masłem, jałowcem i rozmarynem jest idealnym uzupełnieniem steków. Sos to steka to nieodłączny element tego dania, warto, by był naprawdę wyjątkowy!

Sos do steków z czerwonego wina - krok 1

Na lekko rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę masła, wrzuć rozgnieciony ząbek czosnku, ziarna jałowca i rozmaryn. Dodaj sól i chwilę smaż na płycie grzewczej.

Sos do steków z czerwonego wina - krok 2

Całość zalej winem, zredukuj do momentu zmniejszenia objętości do ok. połowy płynu.

Wyjmij ząbek czosnku, ziarna jałowca i rozmaryn, dodaj łyżkę miodu i chwilę redukuj.

Sos do steków z czerwonego wina - krok 3

Na koniec dodaj zimne masło i mieszaj. Sos do steków powinien się zagęścić.

Podawaj lekko podgrzany w sosjerce do polania bezpośrednio na talerzu.