Sos do steków z czerwonego wina

2 porcje
15 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Sos do steków z czerwonego wina
Sos do steków z czerwonego wina
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Na lekko rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę masła, wrzuć rozgnieciony ząbek czosnku, ziarna jałowca i rozmaryn. Dodaj sól i chwilę smaż na płycie grzewczej.

Całość zalej winem, zredukuj do momentu zmniejszenia objętości do ok. połowy płynu.
Wyjmij ząbek czosnku, ziarna jałowca i rozmaryn, dodaj łyżkę miodu i chwilę redukuj.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!


Na koniec dodaj zimne masło i mieszaj. Sos do steków powinien się zagęścić.
Podawaj lekko podgrzany w sosjerce do polania bezpośrednio na talerzu.
Komentarze