Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Dania z rusztu będą znacznie smaczniejsze jeśli wzbogacisz je odpowiednio dobranym sosem. Dziś proponuję sos jogurtowy z dodatkiem mięty, który doskonale komponuje się z grillowanym mięsem i warzywami.

Składniki

180 ml gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
1/2 szklanki listków świeżej mięty
1 łyżka oliwy
Sól, pieprz do smaku
Do podania – kilka listków świeżej mięty

Opis wykonania

Listki mięty umieść w pojemniku blendera, dodaj łyżkę oliwy i zmiksuj.

Dodaj jogurt naturalny, sok z cytryny i ponownie zmiksuj do uzyskania sosu o gładkiej konsystencji.

Na koniec dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu. Sos dokładnie wymieszaj.

Podawaj jako dodatek do dań z grilla w osobnych naczyniach, udekorowany listkami świeżej mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Fajny, orzeźwiający dip, czekamy na grila.