Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Frittata to włoskie danie, którego głównym składnikiem są jajka. Jest bardzo podobna do omletu.

Składniki

4 szt. Jajka
250 g Makaron spaghetti
50 g Parmezan
3 łyżka Pocięty por
6 łyżka Olej
1 łyżeczka Czosnek granulowany
1 łyżeczka Pieprz

Opis wykonania

Spaghetti gotujemy al dente, odstawiamy do wystudzenia. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy por, czosnek, ser, wystudzony makaron i mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, wlewamy makaron i smażymy pod przykryciem na wolnym ogniu - od czasu do czasu potrząsając patelnią, jak przy naleśnikach. Gdy spód frittaty będzie usmażony na złoto, powoli zsuwamy makaron na talerz. Na patelni rozgrzewamy pozostałe 3 łyżki oleju i ponownie zsuwamy makaron, ale tą niepodpieczoną stroną. Smażymy ponownie pod przykryciem na złoty kolor. Podajemy na ciepło, pokrojoną w trójkąty.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych