Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pożywny i prosty w przygotowaniu sos do makaronu wg pomysłu Rafała Kwaczka.

Składniki

250 g Makaron spaghetti
500 g Mięso mielone
1 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 łyżeczka Przecier pomidorowy
400 g pomidory krojone w puszce
4 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Pieprz
1 łyżka Cukier
1 szczypta Sól

Opis wykonania

Cebulę i czosnek posiekaj.

Warzywa podsmaż na oliwie.

Gdy warzywa się podsmażą dodaj do nich mięso mielone.

Smaż, mieszając.

Dodaj pomidory w puszce lub passatę pomidorową.

Całość dopraw pieprzem, solą, szczypta cukru i dusimy co najmniej 30 minut (jeśli używamy wołowiny, wydłużamy czas do 1,5 godziny).

Jeśli płyn odparuje, dodaj więcej passaty lub wody.

Podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Pyszne spaghetti ☺️