Spaghetti wg Rafała Kwaczka
4 porcje
30 min
Łatwe
Pożywny i prosty w przygotowaniu sos do makaronu wg pomysłu Rafała Kwaczka.
Składniki
250 g Makaron spaghetti
500 g Mięso mielone
1 szt. Cebula
1 szt. Czosnek
1 łyżeczka Przecier pomidorowy
400 g pomidory krojone w puszce
4 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Pieprz
1 łyżka Cukier
1 szczypta Sól
Spaghetti wg Rafała Kwaczka
Spaghetti wg Rafała Kwaczka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę i czosnek posiekaj.
Warzywa podsmaż na oliwie.
Gdy warzywa się podsmażą dodaj do nich mięso mielone.
Smaż, mieszając.
Dodaj pomidory w puszce lub passatę pomidorową.
Całość dopraw pieprzem, solą, szczypta cukru i dusimy co najmniej 30 minut (jeśli używamy wołowiny, wydłużamy czas do 1,5 godziny).
Jeśli płyn odparuje, dodaj więcej passaty lub wody.
Podawaj z ugotowanym makaronem spaghetti.
Komentarze