


Zielony kolor bobu doskonale podkreśla delikatnie różowego łososia. Całe danie nie tylko uwodzi wyglądem, ale również i smakiem.
Makaron z z warzywami to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie. Mimo to może być pełne smaków i wyglądać niezwykle elegancko. W wersji z łososiem i bobem zachwyci nawet najbardziej wybredne osoby. Danie jest lekkie i doskonale sprawdzi się jako obiad w upalny dzień.
Makaron ugotuj al dente. Bób gotuj w osolonej wodzie do miękkości (mrożony gotuje się niecałe 10 minut). Pokrój drobno łodygę selera oraz cebulę. Podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula się zrumieni dodaj łososia. Podgrzewaj chwilę, gdy ryba będzie ciepła rozdrobnij ją widelcami na mniejsze kawałki, a następnie dodaj bób i makaron. Całość wymieszaj, dopraw do smaku, posyp natką pietruszki i od razu nakładaj na talerze.
Jeśli przed gotowaniem bobu natniesz jego skórkę nie będziesz musiał go później obierać. Sama zejdzie w trakcie gotowania.
Danie można podać również z dorszem i tuńczykiem.