Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Spaghetti z łososiem i sosem szpinakowo-serowym

Spaghetti z łososiem i sosem szpinakowo-serowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniałe połączenie smaków: ostry ser gorgonzola i delikatny szpinak pod łososiem, krótko smażonym na głębokim tłuszczu. Makaron ze szpinakiem, łososiem i serem - pycha!

Składniki

Makaron spaghetti
30 dkg Łosoś
Ser gorgonzola
Szpinak świeży
Sól
Tłuszcz do smażenia
Śmietanka 30%

Opis wykonania

Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu, w tym czasie na jednej patelni na głębokim tłuszczu podsmaż na złoto łososia, na drugiej patelni zblanszuj szpinak, dodaj pokruszoną gornonzolę i odrobinę śmietanki. Trzymaj na małym ogniu, do czasu aż składniki się połączą, tworząc kremowy sos. Podawaj gorące. Polej sosem makaron, połóż kawałki łososia. Smacznego

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Łosoś to najpyszniejsza ryba zawsze smaczna ze szpinakiem