Spaghetti z łososiem i sosem szpinakowo-serowym
2 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Wspaniałe połączenie smaków: ostry ser gorgonzola i delikatny szpinak pod łososiem, krótko smażonym na głębokim tłuszczu. Makaron ze szpinakiem, łososiem i serem - pycha!
Składniki
Makaron spaghetti
30 dkg Łosoś
Ser gorgonzola
Szpinak świeży
Sól
Tłuszcz do smażenia
Śmietanka 30%
Spaghetti z łososiem i sosem szpinakowo-serowym
Spaghetti z łososiem i sosem szpinakowo-serowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu, w tym czasie na jednej patelni na głębokim tłuszczu podsmaż na złoto łososia, na drugiej patelni zblanszuj szpinak, dodaj pokruszoną gornonzolę i odrobinę śmietanki. Trzymaj na małym ogniu, do czasu aż składniki się połączą, tworząc kremowy sos. Podawaj gorące. Polej sosem makaron, połóż kawałki łososia. Smacznego
Komentarze