Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Spaghetti z łososiem i sosem szpinakowo-serowym

Spaghetti z łososiem i sosem szpinakowo-serowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniałe połączenie smaków: ostry ser gorgonzola i delikatny szpinak pod łososiem, krótko smażonym na głębokim tłuszczu. Makaron ze szpinakiem, łososiem i serem - pycha!

Składniki

Makaron spaghetti
30 dkg Łosoś
Ser gorgonzola
Szpinak świeży
Sól
Tłuszcz do smażenia
Śmietanka 30%

Opis wykonania

Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu, w tym czasie na jednej patelni na głębokim tłuszczu podsmaż na złoto łososia, na drugiej patelni zblanszuj szpinak, dodaj pokruszoną gornonzolę i odrobinę śmietanki. Trzymaj na małym ogniu, do czasu aż składniki się połączą, tworząc kremowy sos. Podawaj gorące. Polej sosem makaron, połóż kawałki łososia. Smacznego

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Łosoś to najpyszniejsza ryba zawsze smaczna ze szpinakiem