Spaghetti z pulpetami w sosie śmietanowym
4 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Spaghetti z pulpetami w sosie śmietanowym
Spaghetti z pulpetami w sosie śmietanowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso mielone, jajko, wodę, zioła prowansalskie oraz sporą ilość pieprzu i soli umieszczam w misie a następnie wyrabiam mięso i formuję zgrabne pulpety. Do dużego garnka wlewam wodę z solą a następnie gotuje makaron wg opisu na opakowaniu. W między czasie rozgrzewam na patelni oliwę i wrzucam pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i czosnek. Na zeszkloną szalotkę układam pulpety, chwileczkę podsmażam po czym wlewam śmietankę. Doprawiam solą i pieprzem, delikatnie redukuję śmietankę i dodaję pokrojone w paski suszone pomidory z zalewy oraz pokrojoną w paski cukinię (obieram bez gniazda nasiennego). Podaje makaron z pulpetami, polewam sosem, z suszonymi pomidorami i cukinią. Całość posypuję świeżo startym parmezanem oraz świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego :)
Komentarze