Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kartofle faszerowane masą serową z natką pietruszki.

Składniki

kartofle o jednakowej wartości (po 200 g każdy)
125 g tartego (sera Emmentaler lub ser pleśniowy niebieski)
1 łyżeczka masła
siekana natka pietruszki
sól
pieprz

Opis wykonania

Kartofle wyszorować. Skórkę podziurawić widelcem. Włożyć do naczynia z niewielką ilością wody. Nałożyć pokrywę i ustawić na ruszcie na jednakowej poziomie 1. Gotować w podany sposób. Przepołowić kartofle i wydrążyć. Zmieszać masę kartoflową w misce z serem, masłem i przyprawami. Następnie napełnić wydrążone kartofle masą. Ułożyć w formie sutletowej lub w płaskim naczyniu i zapiec w podany sposób. Sposób nastawiania: Gotowanie kartofli: mikrofalówka 600 W, ok. 15 minut. Zapiekanie: grill o dużej powierzchni, mocno oraz mikrofalówka 180 W, 12—15 minut. Wariant: inne rodzaje farszu: 125 g tuńczyka, 1 łyżeczka do herbaty masła, siekany szczypiorek lub 150 ml kwaśnej śmietany i jeden rozgnieciony ząbek czosnku lub 75 g pokrojonej w kostkę, gotowanej szynki i 25 g tartego sera.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych