Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

"Stuffed Jacket Potatoes"

Opis wykonania

Kartofle faszerowane masą serową z natką pietruszki.

Kartofle wyszorować. Skórkę podziurawić widelcem. Włożyć do naczynia z niewielką ilością wody. Nałożyć pokrywę i ustawić na ruszcie na jednakowej poziomie 1. Gotować w podany sposób. Przepołowić kartofle i wydrążyć. Zmieszać masę kartoflową w misce z serem, masłem i przyprawami. Następnie napełnić wydrążone kartofle masą. Ułożyć w formie sutletowej lub w płaskim naczyniu i zapiec w podany sposób.
Sposób nastawiania:
Gotowanie kartofli: mikrofalówka 600 W, ok. 15 minut.
Zapiekanie: grill o dużej powierzchni, mocno oraz mikrofalówka 180 W, 12—15 minut.
Wariant: inne rodzaje farszu: 125 g tuńczyka, 1 łyżeczka do herbaty masła, siekany szczypiorek lub 150 ml kwaśnej śmietany i jeden rozgnieciony ząbek czosnku lub 75 g pokrojonej w kostkę, gotowanej szynki i 25 g tartego sera.