Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała zarówno na grilla, jak i lekką kolację.

Składniki

1/4 szt. czerwonej kapusty
1/4 szt. kapusty pekińskiej
2 szt. marchewki
1/2 szt. papryki czerwonej
2 szt. dymki
1 szt. gałązka kolendry
1 łyżka rodzynek
1 garść orzechów włoskich
3 łyżka sezamu
3 łyżka sosu sojowego
1 łyżka miodu
pieprz

Opis wykonania

Bardzo prosta w przygotowaniu surówka o wyrazistym smaku. Taka dawka koloru ożywi każdy talerz i każde, nawet najprostsze danie.

Obie kapusty drobno posiekaj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużym oczku. Paprykę pokrój w cienkie słupki lub niewielką kostkę. Dymkę i kolendrę drobno pokrój. Wszystkie pokrojone składniki przełóż do miski, dodaj orzechy i rodzynki, a całość dobrze wymieszaj. Następnie przygotuj sos – w słoiczku wymieszaj nasiona sezamu z sosem sojowym i miodem. Wstrząśnij dla lepszego połączenia się składników i polej sałatkę. 

TIP:

Aby skrócić czas przygotowania możesz zetrzeć kapustę na szatkownicy.
Zamiast sosu sojowego można wykorzystać ocet balsamiczny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych