Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Doskonała zarówno na grilla, jak i lekką kolację.

Składniki

1/4 szt. czerwonej kapusty
1/4 szt. kapusty pekińskiej
2 szt. marchewki
1/2 szt. papryki czerwonej
2 szt. dymki
1 szt. gałązka kolendry
1 łyżka rodzynek
1 garść orzechów włoskich
3 łyżka sezamu
3 łyżka sosu sojowego
1 łyżka miodu
pieprz

Opis wykonania

Bardzo prosta w przygotowaniu surówka o wyrazistym smaku. Taka dawka koloru ożywi każdy talerz i każde, nawet najprostsze danie.

Obie kapusty drobno posiekaj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużym oczku. Paprykę pokrój w cienkie słupki lub niewielką kostkę. Dymkę i kolendrę drobno pokrój. Wszystkie pokrojone składniki przełóż do miski, dodaj orzechy i rodzynki, a całość dobrze wymieszaj. Następnie przygotuj sos – w słoiczku wymieszaj nasiona sezamu z sosem sojowym i miodem. Wstrząśnij dla lepszego połączenia się składników i polej sałatkę. 

TIP:

Aby skrócić czas przygotowania możesz zetrzeć kapustę na szatkownicy.
Zamiast sosu sojowego można wykorzystać ocet balsamiczny.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych