Surówka z marchwi na ostro w koreańskim stylu
![Surówka z marchwi na ostro w koreańskim stylu](https://akademiasmaku.pl/storage/7839/conversions/surowka-z-marchwi-na-ostro-w-koreanskim-stylu-5022-single.webp)
6 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Surówka z marchwi na ostro w koreańskim stylu
Surówka z marchwi na ostro w koreańskim stylu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10044/conversions/O6CQ0d8QhED5RJ-thumb.webp)
Marchew zetrzyj w robocie kuchennym OptiMUM, na tarczy ze średnimi oczkami. Przełóż do wyższej misy, najlepiej szklanej lub metalowej (będziesz dodawać gorący olej).
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10045/conversions/0EgfnIDy2Zfk1x-thumb.webp)
Dodaj ocet, ostrą paprykę, kolendrę, imbir, czosnek, cukier, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Olej rozgrzej na płycie grzewczej w rondelku, gorący wlej do surówki, uważnie wymieszaj, pozostaw do ostygnięcia.
Porada
Masz ochotę na surówkę z marchewki, ale przeraża Cię perspektywa jej przygotowania? Tarcze o różnych oczkach do tarcia warzyw w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobią to za Ciebie!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10046/conversions/Pf4VJlmJ9sRlpa-thumb.webp)
Jeszcz raz spróbuj, jeśli będzie potrzba, dodaj więcej soli, octu, cukru lub pieprzu. Tak przygotowaną surówkę możesz przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Marchewka po koreańsku sprawdzi się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale też jako surówka do sajgonek. Można nią zastąpić surówki z białej kapusty - surówka z samej marchewki będzie zdecydowanie bardziej lekkostrawna! Marchewka po koreańsku doskonale skomponuje się także z innymi surówkami jako jeden z elementów bukietu surówek na wystawnym rodzinnym obiedzie.
Komentarze