Surówka z marchwi na ostro w koreańskim stylu
6 porcje
60 min
Łatwe
4.67 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Surówka z marchwi na ostro w koreańskim stylu
Surówka z marchwi na ostro w koreańskim stylu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marchew zetrzyj w robocie kuchennym OptiMUM, na tarczy ze średnimi oczkami. Przełóż do wyższej misy, najlepiej szklanej lub metalowej (będziesz dodawać gorący olej).
Dodaj ocet, ostrą paprykę, kolendrę, imbir, czosnek, cukier, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Olej rozgrzej na płycie grzewczej w rondelku, gorący wlej do surówki, uważnie wymieszaj, pozostaw do ostygnięcia.
Porada
Masz ochotę na surówkę z marchewki, ale przeraża Cię perspektywa jej przygotowania? Tarcze o różnych oczkach do tarcia warzyw w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobią to za Ciebie!
Jeszcz raz spróbuj, jeśli będzie potrzba, dodaj więcej soli, octu, cukru lub pieprzu. Tak przygotowaną surówkę możesz przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Marchewka po koreańsku sprawdzi się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale też jako surówka do sajgonek. Można nią zastąpić surówki z białej kapusty - surówka z samej marchewki będzie zdecydowanie bardziej lekkostrawna! Marchewka po koreańsku doskonale skomponuje się także z innymi surówkami jako jeden z elementów bukietu surówek na wystawnym rodzinnym obiedzie.
Komentarze