Sajgonki z kurczakiem i warzywami
3 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Sajgonki z kurczakiem i warzywami
Sajgonki z kurczakiem i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kurczaka kroimy w drobną kostkę, doprawiamy pieprzem i solą i wrzucamy na patelnie z odrobiną oliwy z oliwek, na mały ogień. W tym czasie siekamy warzywa w cienkie paseczki, pamiętając by uprzednio usunąć nasiona z chili. Kiedy są już pokrojone dodajemy je do usmażonego kurczaka i smażymy krótko na wysokim ogniu, by nie straciły chrupkości. Dodajemy następnie sos sojowy, ostrygowy, sok z limonki, doprawiamy pieprzem seczuańskim, solą, odrobiną granulowanego czosnku i startym imbirem. Smażymy jeszcze chwilę ponownie na małym ogniu. Kiedy nasz farsz jest już gotowy moczymy pojedynczo papier ryżowy w wodzie, Następnie układamy na nim łyżkę farszu i zawijamy. Tak przygotowane spring rolls są nie tylko gotowe do spożycia, ale i przepyszne w smaku. Można podać je z dodatkiem ulubionego sosu orientalnego. Smacznego!
Komentarze