Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szaszłyki z czarniaka lub jazgarza z pomidorami koktajlowymi i papryką.

Składniki

600 g filetów z czarniaka lub jazgarza
cebule
2 łyżka soku z cytryny
sól
2 łyżka oleju
cytryna
dużych pomidorów koktajlowych
papryka
czosnek w proszku

Opis wykonania

Opłukać filety rybne w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w kostkę o wielkości ok. 3 cm. Obrać cebulę i bardzo drobno posiekać. Sok z cytryny, cebulę, sól i oliwę z oliwek dobrze wymieszać w misce. Obtoczyć w mieszaninie kostki rybne i pozostawić do marynowania w chłodnym miejscu na ok. 1 godzinę. Pociąć cytrynę na ósemki. Rybę, pomidory koktajlowe i ósemki cytryny naprzemiennie ułożyć obok siebie w formie. Gotować w podany sposób. Przed podaniem doprawić szaszłyki rybne solą, papryką i czosnkiem w proszku. Sposób nastawiania: Grill z cyrkulacja powietrza: 230-250 stopni Celsjusza oraz mikrofalówka 180 W, 15-20 minut. Wskazówka: rożna drewniane należy namaczać przez co najmniej godzinę. W tym celu należy napełnić wodą duże naczynie i włożyć w nie rożna drewniane. Obciążyć rożna ciężkim przedmiotem, np. miską.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych