Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Szparagi pieczone z serem i czosnkiem

Szparagi pieczone z serem i czosnkiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3.45 (Ilość ocen: 40)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatne szparagi otulone serem i świeżym czosnkiem to idealny dodatek do obiadu czy kolacji.

Składniki

1 garść Szparagi
100 g Żółty ser
2 szt. Czosnek - ząbki
50 g Masło
1 szczypta Sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
194.8 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
8.9 g
Białko
1.5 g
Sól
0.8 g

Opis wykonania

Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Ser ścieramy na tarce, ząbki czosnku wyciskamy. Szparagi układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy czosnkiem i posypujemy startym serem. Zimne masło ścieramy na tarce, posypujemy nim szparagi. Doprawiamy delikatnie solą. Szparagi wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*C na 20 minut.


Oceń przepis
Średnia ocen: 3.45, Ilość ocen: 40
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Polecam zapiekać w boczku