Szparagi pieczone z serem i czosnkiem
4 porcje
Średnie
3.43 (Ilość ocen: 7)
Delikatne szparagi otulone serem i świeżym czosnkiem to idealny dodatek do obiadu czy kolacji.
Składniki
1 garść Szparagi
100 g Żółty ser
2 szt. Czosnek - ząbki
50 g Masło
1 szczypta Sól
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
194.8 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
8.9 g
Białko
1.5 g
Sól
0.8 g
Szparagi pieczone z serem i czosnkiem
Szparagi pieczone z serem i czosnkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Ser ścieramy na tarce, ząbki czosnku wyciskamy. Szparagi układamy w naczyniu żaroodpornym, nacieramy czosnkiem i posypujemy startym serem. Zimne masło ścieramy na tarce, posypujemy nim szparagi. Doprawiamy delikatnie solą. Szparagi wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200*C na 20 minut.
Komentarze