Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne połączenie oraz kuszący wygląd

Składniki

0,5 szklanka rozdrobniony świeży lub mrozony śzpinak
1 szklanka mleko
1 szklanka woda gazowana
2 szt. jajka
1 szczypta sól
1 łyżeczka cukier waniliowy
2 łyżka olej
1,5 szklanka mąka pszenna
250 g biały twaróg
2 łyżka jogurt grecki
1 łyżka cukier waniliowy

Opis wykonania

Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Ze składników na przygotowujemy nadzienie. Ser ubijamy widelcem z jogurtem i cukrami i dokładnie mieszamy. Smarujemy nim gotowe naleśniki. Ewentualnie posypujemy cukrem pudrem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych