Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcji

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne połączenie oraz kuszący wygląd

Składniki

0,5 szklanka rozdrobniony świeży lub mrozony śzpinak
1 szklanka mleko
1 szklanka woda gazowana
2 szt. jajka
1 szczypta sól
1 łyżeczka cukier waniliowy
2 łyżka olej
1,5 szklanka mąka pszenna
250 g biały twaróg
2 łyżka jogurt grecki
1 łyżka cukier waniliowy

Opis wykonania

Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie. Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Ze składników na przygotowujemy nadzienie. Ser ubijamy widelcem z jogurtem i cukrami i dokładnie mieszamy. Smarujemy nim gotowe naleśniki. Ewentualnie posypujemy cukrem pudrem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych