Szpinakowe naleśniki na słodko
9 porcje
30 min
Łatwe
Pyszne połączenie oraz kuszący wygląd
Składniki
0,5 szklanka rozdrobniony świeży lub mrozony śzpinak
1 szklanka mleko
1 szklanka woda gazowana
2 szt. jajka
1 szczypta sól
1 łyżeczka cukier waniliowy
2 łyżka olej
1,5 szklanka mąka pszenna
250 g biały twaróg
2 łyżka jogurt grecki
1 łyżka cukier waniliowy
Szpinakowe naleśniki na słodko
Szpinakowe naleśniki na słodko
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ze składników na ciasto przygotowujemy ciasto naleśnikowe przypominające konsystencję śmietany nie za gęste i nie za rzadkie.
Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
Ze składników na przygotowujemy nadzienie. Ser ubijamy widelcem z jogurtem i cukrami i dokładnie mieszamy. Smarujemy nim gotowe naleśniki. Ewentualnie posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze