Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szpinakowe tagliatelle z mięsnymi kuleczkami

Opis wykonania

Makaron tagliatelle w sosie szpinakowym z ostro przyprawionymi kuleczkami z mięsa mielonego z indyka. Proste, tanie i niesamowicie smaczne ;)

Mięso mielone z indyka przyprawiamy chili, solą, ziołami prowansalskimi, przyprawą do mięs do smaku (bardziej na ostro) Wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki na chwilę. W garnku na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili dodajemy pieczarki pokrojone w ósemki i smażymy chwilę ciągle mieszając. Następnie z mięsa mielonego formujemy kuleczki i wrzucamy do garnka od czasu do czasu mieszając (u mnie kuleczki około 1,5 cm -2 cm). Smażymy wszystko a po około 5 minutach dorzucamy szpinak, Smażymy dalej a następnie wlewamy wodę. Gdy zacznie się gotować, wrzucamy makaron tagliatelle, mieszamy i pilnujemy aby nie przywarło do dna. Gdy makaron zrobi się al dente, dodajemy jako ostatnią śmietanę i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, pilnując żeby makaron nie przywarł do dna garnka. Na koniec wykładamy na talerz i zajadamy. Smacznego! ;)